Champions League

Arjen Robben gaat juichen als hij scoort tegen PSV

Hij keert met genoegen terug op de plek vanwaar hij zijn eerste grote transfer naar het buitenland maakte, maar toen iemand hem maandag vroeg of hij ooit nog terugkeert als voetballer van PSV, was Arjen Robben op zijn hoede. „Daar moet je altijd mee oppassen, want belofte maakt schuld. Die vraag is voor mij nu nog niet aan de orde. Ik voel me superlekker en hoop nog een tijd bij Bayern te spelen.”

In Eindhoven sprak de Nederlandse aanvaller maandag op een persconferentie voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd van dinsdag tegen zijn oude club PSV. Gaat hij juichen als hij scoort? Ja, zei Robben, want Bayern is nu zijn club. Belangrijker voor hem is de vraag of hij speelt. En dat was nog afwachten. Trainer Carlo Ancelotti zei op dezelfde persconferentie dat hij blij is met de Oranje-international. „Ik hoop dat hij dit niveau vasthoudt. Hij kan spelen. Ik weet alleen niet hoe lang hij gaat spelen. Het is een belangrijk duel. Ons doel is om eerste in de groep te worden. Daarom stel ik het sterkste team op.”

PSV-trainer Phillip Cocu kan dat niet. Vanwege de blessure van doelman Jeroen Zoet doet hij een beroep op diens stand-in Remko Pasveer. Verliest PSV van Bayern, dan is plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League uitgesloten. Hoogst haalbaar is dan de derde plek, goed voor overwintering in de Europa League. (NRC)