‘Ruim dertig mensen vast na explosie in Chinese mijn’

In het westen van de Chinese stadsagglomeratie Chongqing is maandagochtend een mijn tot ontploffing gekomen.

Reddingswerkers na een mijnexplosie in China begin oktober.
Reddingswerkers na een mijnexplosie in China begin oktober. Foto: Wang Peng/Xinhua via AP

Nabij de Chinese stads Chongqing is maandagochtend een mijn tot ontploffing gekomen, meldt persbureau AP op basis van een Chinese ambtenaar. In de mijn zouden door de ontploffing nog 33 mensen vastzitten. Over hun toestand is nog niets bekend. 2 mijnwerkers zouden gered zijn.

Het Chinese persbureau Xinhua News Agency citeert lokale overheden, die melden dat de ontploffing in het westen van Chongqing maandagochtend Chinese tijd plaatsvond. China heeft wereldwijd de grootste mijnindustrie, met ruim tienduizend kolenmijnen. Eerder dit jaar kondigde het land aan duizend mijnen te sluiten om overproductie tegen te gaan.

Lees ook: China zet het mes in de kolenmijnen

Chongqing is een stad die onderdeel is van een agglomeratie aan de Yangtze-rivier. Er wonen zo’n acht miljoen mensen.