Noodweer in Egypte eist zeker 22 levens

De Suezkanaal, dat uitmondt in de Rode Zee.
De Suezkanaal, dat uitmondt in de Rode Zee. Foto Remko de Waal/ANP

Overstromingen veroorzaakt door stortregens hebben in Egypte sinds afgelopen vrijdag zeker 22 levens geëist. Nog eens 72 mensen zijn gewond geraakt. Volgens de Egyptische autoriteiten kan het aantal slachtoffers nog stijgen, schrijft AFP.

Afgelopen vrijdag werd met name de oostkust van Egypte, dat aan de Rode Zee ligt, geteisterd door hevige stormen. De overheid heeft besloten omgerekend 5,1 miljoen euro vrij te maken voor de getroffen gebieden, waarvan de havenstad Ras Gharib het epicentrum is.

Tekst loopt door onder kaart:

Vanuit de bevolking is er veel kritiek op de trage reactie van de overheid op de overstromingen. AP schrijft dat op zaterdag boze burgers het konvooi van de Egyptische premier Sherif Ismail blokkeerden toen hij op weg was naar Ras Gharib om het rampgebied te bezoeken. De premier beloofde daarop snel voor overheidssteun te zorgen. De kuststad en het gebied eromheen kampen met elektriciteitsstoringen en overstroomde straten.