Honkbal

Chicago in ’t blauw

Foto’s AFP/AP

Chicago stond afgelopen weekend in het teken van de World Series, de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen tussen de Chicago Cubs en de Cleveland Indians. De gekte was groot. Naast de bizarre ticketprijzen voor het stadion – de goedkoopste staanplaatsen in Wrigley Field gingen voor 2.000 dollar – vroegen zelfs de sportbars rondom het stadion een toegangsprijs van 200 dollar – dat is dus zo’n 180 euro om de wedstrijd op televisie te kunnen kijken in het café. En er waren genoeg honkbalfans die dat er graag voor over hadden, want zelfs voor de bars stonden uren voor de wedstrijd al rijen om naar binnen te mogen. De Cubs-fans kregen er echter weinig vreugde voor terug. Zowel vrijdag als zaterdag wonnen de Indians, die zo op een 3-1 voorsprong kwamen in de best-of-seven. Afgelopen nacht was de vijfde, en mogelijk beslissende, wedstrijd. (NRC)