Feest

Horrorclowns

Foto’s Remko de Waal/ANP

Feestvierders verkleed als stripfiguur The Joker tijdens Amsterdam Halloween op het Westergasterrein, afgelopen zaterdag. Horrorclowns als The Joker waren de afgelopen weken veelvuldig in het nieuws en dienden daarom als inspiratiebron voor Halloweenparty’s die in heel Nederland werden gehouden. Op de feesten is het de bedoeling zo griezelig mogelijk voor de dag – of beter: de nacht – te komen. Halloween is steeds populairder in Nederland en wordt steeds uitbundiger gevierd. Oorspronkelijk is Halloween een Amerikaans feest dat vooral bekend is vanwege de inzet van pompoenen als lampen. In de Verenigde Staten hadden Halloweenvierders dit weekeinde hun geheel eigen ‘horrorclown’: de Donald Trump-uitdossingen – inclusief blonde pruik – waren geheel uitverkocht. (NRC)