Een gamemaker op Cuba

Gameontwikkelaar Josuhe Pagliery heeft een droom. Hij wil een indiegame maken, een spel dat door een klein team vanuit een eigen visie wordt gemaakt. Hij heeft alleen ook een probleem: hij woont op Cuba. Hij heeft geen internet, zelfs zijn telefoonlijn is onbetrouwbaar. Geld inzamelen is lastig. Daarom zit Pagliery nu in Miami. Gewoon voor een maandje, om de campagne rond te krijgen op crowdfundingsite Indiegogo.

Samen met programmeur Johann Armenteros vormen ze de tweekoppige gamesstudio Big Head Games en werken ze aan de ‘eerste indiegame van Cuba’. In de game realiseert het hoofdpersonage zich dat hij in een game rondloopt, een wereld die langzaam uit elkaar valt. Kan hij zichzelf redden uit het spel? Inmiddels is de crowdfundingcampagne gelanceerd. Op het moment van spreken zitten ze al op 90 procent van hun doel: bijna 9.000 dollar voor de eerste zelfstandige Cubaanse game.