closeharmonytrio

O’G3NE naar het Songfestival

None

Het zangtrio O’G3NE gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Oekraïne in mei 2017. Dat heeft omroep AVROTROS bekendgemaakt.

Welk nummer O’G3NE gaat zingen, is nog onbekend. Het trio bestaat uit de zussen Lisa, Amy en Shelley Vol, die close harmony zingen.

Tien jaar geleden kwamen de zusters al voor Nederland uit op het Junior Songfestival. In 2014 wonnen de drie de tv-talentenjacht The Voice. Eerder dit jaar traden ze op in het tv-programma Beste Zangers.

Met de keuze voor O’3GNE breekt AVROTROS met de lijn van de laatste jaren om ervaren popzangers te sturen, die ook buiten de hitwereld serieus worden genomen: Anouk, Ilse DeLange, Trijntje Oosterhuis, Douwe Bob. Maar in de aankondiging zegt omroepdirecteur Eric van Stade dat de keuze voor O’G3NE juist een voortzetting is van die lijn. (NRC)

    • Wilfred Takken