Cibulkova verslaat Kerber, wint WTA Finals

De nummer acht van de wereld won met overmacht van de aanvoerster van de wereldranglijst, Angelique Kerber.

Foto Edar Su / Reuters

De Slowaakse tennisster Dominika Cibulkova heeft zondag verrassend de WTA Finals op haar naam geschreven. De debutante op dit toernooi won met overmacht van Angelique Kerber (Duitsland). Cibulkova klopte de aanvoerster van de wereldranglijst met 6-3, 6-4.

Twitter avatar WTA WTA What a way to end! @Cibulkova is the @WTAFinalsSG champion for 2016 #WTAFinals https://t.co/vCsPM8D0qy

De nummer acht van de wereld bleek uiteindelijk de sterkste van de acht beste tennissters van dit seizoen. Met haar winst onttroont ze de Poolse titelverdedigster Agnieszka Radwanska.

In de eerste set pakte Cibulkova gelijk een voorsprong en liep ze uit tot 3-0. Kerber kwam nog even terug, maar Cibulkova breidde haar voorsprong verder uit. In de tweede set (bij 5-4) wist de Slowaakse haar vierde matchpoint te verzilveren. Bij de drie eerdere matchpoints was ze haar zenuwen niet de baas.

Na de wedstrijd reageerde enthousiast op haar winst:

“Het is het mooiste moment uit mijn leven. In de eerste twee wedstrijden van het toernooi was mijn spel overwegend goed, maar speelde ik af en toe ook een beetje ongelukkig. Nu viel alles samen en had ik het geluk aan mijn zijde.”

In onderstaande video geeft Cibulkova een eerste reactie:

De winst van de WTA Finals is de vierde zege dit seizoen. Eerder won ze de toernooien van Linz (Oostenrijk), Eastbourne (Groot-Brittannië) en Katowice (Polen). Vanaf maandag is de Slowaakse de nieuwe nummer vijf van de wereld.