Verstappen derde in kwalificatie Mexico

Lewis Hamilton werd eerste, Nico Rosberg tweede. Tijdens de oefenrondes won Verstappen nog.

Max Verstappen in Mexico
Max Verstappen in Mexico Rebecca Blackwell/AP

Max Verstappen heeft zich geplaatst voor de derde startplek tijdens de Grote Prijs van Mexico aanstaande zondag. In de kwalificatieronde moest hij Lewis Hamilton en Nico Rosberg voor laten gaan. Dat meldt ANP.

Tijdens de training, eerder op zaterdag, had de negentienjarige Verstappen nog de beste tijd gereden. Tijdens het tweede deel van de kwalificatie was hij ook de snelste, maar in het derde deel verloor hij van de dominante Mercedes-coureurs. Hij finishte uiteindelijk op 1.19,054, maar was daarmee drie tienden langzamer dan Brit Hamilton op 1.18,704.

Kijk ook: Hoe verteert Verstappen de hoogte en hitte van Mexico?

Nummer twee Rosberg kan zondag al wereldkampioen worden, als hij de race wint en Hamilton niet meer dan één punt pakt. De Duitser verdedigt een voorsprong van 26 punten.