Winst voor PSV, Ajax en Willem II, gelijkspel bij Sparta en Heracles

PSV maakt een goed einde aan ‘rampmaand’ oktober

Het stadion van Willem II
Het stadion van Willem II Rob Engelaar/ANP

Willem II heeft zaterdag in Tilburg met 2-1 gewonnen van FC Groningen en won daarmee de eerste thuiswedstrijd in tien maanden tijd.

Bartholomew Ogbeche, die clubtopscorer Fran Sol verving, maakte in de slotfase de beslissende treffer. Invaller Thom Haye had Willem II al in de 66e minuut op voorsprong gebracht, de gelijkmaker van Groningen viel tien minuten later.

Rampmaand PSV
In Arnhem versloeg PSV Vitesse met 2-0. Het team van Philip Cocu was met doelpunten van Gastón Pereiro, waaronder een in de tweede blessuretijd, te sterk voor de thuisclub. De Eindhovenaren verkleinen daarmee de achterstand op koploper Feyenoord tot nog maar vier punten. Het is een belangrijke overwinning voor de club, die van de vorige zes duels er maar eentje had gewonnen. De ‘rampmaand’ oktober lijkt hiermee redelijk goed af te lopen.

Bij Sparta tegen Heracles werd het 2-2. In de laatste minuten kreeg Sparta nog de kans op een overwinning door een strafschop van Thomas Verhaar, maar hij miste en uiteindelijk bleef het bij de vier doelpunten. Aan Rotterdamse zijde scoorde Zakaria El Azzouzi en Lorris Brogno, bij Heracles Brahim Darri en Brandley Kuwas.

Ajax-Excelsior
Als laatste speelden in de Arena zaterdagavond Ajax en Excelsior tegen elkaar. Ziyech wist vlak na rust de stand te openen, waarna het daarbij bleef. Excelsior gaf zich niet zomaar gewonnen en werd af en toe, vooral door Pantic, nog gevaarlijk, maar wist uiteindelijk niet de gelijkmaker te maken. Ajax blijft tweede op de ranglijst.

Nieuwsbericht gebaseerd op berichtgeving van ANP