In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Voetbalsupporters van de club Chapecoense uit Brazilië woensdag tijdens de kwartfinale van de Copa Sudamerica tegen Junior uit Colombia.
AFP / Nelson ALmeida
Een lid van de Iraakse strijdkrachten wordt in het stadje Qayyara ten zuiden van Mosul behandeld voor het inademen van zwaveldampen. Strijders van Islamitische Staat zouden een zwavelfabriek in brand hebben gestoken.
AP / Marko Drobnjakovic
Het Great Barrier Reef verkeert in ernstige toestand. Begin dit jaar concludeerden Australische wetenschappers dat een derde van het koraal voor de kust van Oost-Australië al dood is. Deze foto zou een typerend beeld tonen van een koraal dat afsterft aan de bovenkant door warmte- en lichtstress en weer aangroeit van onderen.
AFP / Greg Torda
De belegering van de Iraakse stad Mosul, bezet door terreurbeweging Islamitische Staat, brengt een nieuwe vluchtelingenstroom op gang.
AFP / Bulent Kilic
Een deel van de snelweg tussen de Colombiaanse steden Medellin en Bogota is sinds woensdag onbegaanbaar door een aardverschuiving.
Reuters
In aanloop naar Allerheiligen worden graven opgeknapt op deze ondergelopen begraafplaats in Pampanga in de Filipijnen.
Reuters / Erik De Castro
Een surfer rijdt op een golf in Praia do Nore in Portugal.
AFP / Francisco Leong
Protesten in Diyarbakir tegen de gevangenneming van twee loco-burgemeesters van de Koerdische stad in Oost-Turkije.
AFP / Ilyas Akengin
Een uit zee geredde migrant in een isolatiedeken in Zuid-Italië. Deze week werden nog eens ruim 7000 migranten uit zee gered.
AFP / Yara Nardi
Worstelduel op het jaarlijkse hindoefestival Diwali in Kolkata, INdia.
Reuters / Rupak De Chowdhuri
Een deelneemster aan de herdenkingsbijeenkomst van Imam Zaid bin Ali in Sanaa, Jemen.
Reuters / Khaled Abdullah
Een demonstrant wordt bij een studentenprotest in Kaapstad geraakt door een steen.
AP / Schalk van Zuydam
Inwoners van Camerino in Italië slapen in een noodopvang in een sporthal na de aardbeving aldaar op donderdag.
Massimo Percossi / ANSA via AP
Formule 1-coureurs Daniel Ricciardo en Max Verstappen arriveren geschminkt op het circuit in Mexico. De gezichtsmaskers zijn traditioneel voor Dia de Muertos (Dag van de doden), een Mexicaanse feest- en herdenkingsdag op Allerheiligen en Allerzielen.
Mark Thompson / Getty Images / AFP
Vissers tijdens de traditionele karpertrek in Tsjechië.
Reuters / David W Cerny
De pas gekroonde koning van het Bini volk in Nigeria, Eheneden Erediauwa, wordt door twee hoffunctionarissen over een symbolische brug geleid. De feestelijkheden in het eeuwenoude koninkrijk in West-Afrika, die een week duren, worden onder meer opgeluisterd door vrouwen met ceremoniële trommels en mannen uitgedost als traditionele krijgers.
Reuters / Akintunde Akinleye
Het lichaam van een kind ligt in een provisorisch mortuarium na clusterbomaanvallen, in Douma Syrië.
AFP / Abd Doumany
De achttienjarige, zwaar ondervoede Saida Ahmad Baghili wordt door familieleden het ziekenhuis ingedragen in Houdieda in Jemen.
Reuters / Abduljabbar Zeyad
Gevangenen in een jeugdgevangenis in Bangkok betuigen hun respect voor de overleden koning Bhumibol.
Reuters / Chaiwat Subprasom
Deze week werd het migrantenkamp in Calais ontruimd. Woensdag, eerder dan verwacht was de ontruiming van de jungle afgerond. Boze migranten staken de onderkomens in brand. Deze migrant maakt gebruik van het sanitair dat er blijkbaar nog is.
AP / Emilio Morenatti