Voetbal

FC Twente gelijk tegen Roda,Jong PSV behoudt koppositie

FC Twente heeft verzuimd zich nog steviger in de subtop van de eredivisie te nestelen. De ploeg bleef vrijdagavond in Enschede steken op 0-0 tegen Roda JC. In het matige duel kreeg FC Twente zowel voor als na rust mogelijkheden, maar het vizier van de aanvallers stond niet op scherp. Roda JC verliet met het zwaarbevochten punt de laatste plaats op de ranglijst. Trainer René Hake van FC Twente moest kort voor de aftrap zijn basisteam veranderen. Tijdens de warming up bleek dat aanvaller Chinedu Ede niet aan de wedstrijd kon beginnen. Fredrik Jensen was zijn vervanger. In de eerste helft was sprake van eenrichtingsverkeer. FC Twente viel aan, maar kreeg weinig kansen omdat de offensieve acties veelal in een te laag tempo werden uitgevoerd. In de slotfase kreeg FC Twente nog een goede kant, maar topscorer Enes Ünal strandde op doelman Benjamin van Leer.

In de eerste divisie blijven de verschillen klein aan de top van het klassement. Jong PSV en MVV Maastricht, de nummers één en twee van de ranglijst, verspeelden allebei punten. Jong PSV kwam bij Telstar niet verder dan 0-0, in een wedstrijd waarin Telstar vanaf de 73e minuut met een man minder speelde. MVV had door het puntenverlies van Jong PSV de koppositie over kunnen nemen, maar het team van trainer Ron Elsen verloor in Maastricht met 2-1 van FC Volendam. (ANP)