Vader ontvoerde Insiya zit in Indiase stad Mumbai

De tweejarige Insiya werd eind vorige maand uit haar huis in Amsterdam met geweld meegenomen door drie mannen.

Foto Jeroen Jumelet / ANP

De vader van de vorige maand ontvoerde peuter Insiya zit momenteel in India. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vrijdag na berichtgeving van De Telegraaf. Volgens de krant zit de vader in Mumbai, waar hij sprak met advocaat Gerard Spong.

Ook Insiya zou in Mumbai zitten, aldus De Telegraaf. Verschillende ooggetuigen melden dat ze het meisje hebben gezien en gehoord. Eerder meldde de politie al dat het “zeer waarschijnlijk” is dat de tweejarige Insiya in het bijzijn is van haar vader.

Tegen de vader, Shehzad H., werd eerder een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. Hij is een zakenman van Indiase komaf, schreef Het Parool eerder. De woordvoerder van het OM bevestigt dat de Nederlandse recherche de Indiase autoriteiten om hulp heeft gevraagd, maar dat aan dit verzoek nog geen gehoor is gegeven.

‘Beide partijen niet brandschoon’

De Amsterdamse Insiya werd eind vorige maand met geweld meegenomen door drie mannen. Twee van hen werden vorige week aangehouden, één in Amsterdam en de ander in Duitsland. De politie houdt er rekening mee dat Insiya in opdracht van haar vader werd ontvoerd.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo De ontvoerde peuter Insiya Hemani verblijft mogelijk in Duitsland: https://t.co/GJGVFolCGW https://t.co/PJ4QC4FLk9

Advocaat Spong laat in een reactie aan De Telegraaf weten dat hij graag met het Openbaar Ministerie wil praten. Volgens Spong wil zijn cliënt “graag meewerken aan een oplossing”. Ook benadrukt hij dat beide partijen in het verhaal “niet brandschoon” zijn. Op een verzoek van NRC om nadere uitleg heeft de advocaat nog niet geantwoord. Het OM meldt dat het een dergelijk verzoek niet heeft ontvangen: Spong heeft volgens hen alleen gevraagd om het dossier tegen H.