Syrië

Rebellen lanceren offensief Aleppo

Foto Omar Haj Kadour / AFP

Syrische rebellengroepen zijn vrijdag begonnen met een groot offensief om de belegering van Oost-Aleppo te doorbreken. Lokale bronnen melden dat er aan „alle kanten” van de stad gevochten wordt. De rebellen begonnen de aanval door honderden raketten af te schieten op het westen van de stad, dat in handen is van het regime. Ook zijn er vier zware autobommen afgegaan in gebieden die belegerd zijn door het regime. „Het wordt een grote strijd, waar alle rebellengroepen aan deelnemen”, verklaarde het Vrije Syrische Leger. In augustus wisten de rebellen het beleg te doorbreken na een groot gezamenlijk offensief. In reactie op de nieuwe aanval heeft het Russische ministerie van Defensie aan president Poetin toestemming gevraagd om de bombardementen op de stad te hervatten. Die waren tien dagen gestaakt. Er wonen nog zo’n 250.000 burgers in Oost-Aleppo.