Schaatsen

Staking van schaatsers definitief van de baan na akkoord over financiële verplichtingen

De ledenraad van schaatsbond KNSB is donderdagavond akkoord gegaan met de overeenkomst die de bond heeft gesloten met de merkenteams, de schaatsers en de gewesten. Daarmee is een staking van de schaatsers definitief van de baan. De KNSB tekende woensdag na slepende onderhandelingen een overeenkomst voor twee seizoenen met de zogeheten convenantgroep. Belangrijke twistpunten waren de hoogte van de premiepot voor de schaatsers en het vereiste licentiegeld voor de merkenteams. De schaatsers dreigden uit onvrede zelfs met een staking van de wedstrijden om de KNSB Cup, dit weekeinde in Groningen. Goedkeuring van de ledenraad was nodig om het bereikte akkoord echt te kunnen bekrachtigen. Eén van de afspraken is dat de erkende merkenteams 25.000 euro per ploeg gaan bijdragen aan de talentontwikkeling in de gewesten. (ANP)