Ramselaar en Schaars in voorselectie van Oranje

Bondscoach Danny Blind heeft PSV-middenvelder Bart Ramselaar opgenomen in zijn voorlopige selectie voor de oefeninterland tegen België, op 9 november, en het WK-kwalificatieduel tegen Luxemburg vier dagen later. Ramselaar kwam nog nooit uit voor Oranje. De 20-jarige middenvelder uit Apeldoorn stapte afgelopen zomer over van FC Utrecht naar PSV.

Opvallende naam in de selectie is ook die van Stijn Schaars, die bij sc Heerenveen bezig is aan een sterk seizoen. Schaars speelde in maart 2014 zijn laatste interland, tegen Frankrijk. De toenmalige PSV’er raakte daarna, mede door blessureleed en toegenomen concurrentie in Eindhoven, uit beeld bij Oranje. Bij Heerenveen heeft Schaars zich weer in de kijker gespeeld. „Hij speelt goed en heeft een bepalende rol binnen Heerenveen”, zei Blind in een reactie op zijn voorselectie. „We lopen niet over van de controlerende middenvelders.”

Blind kan tegen Luxemburg op die positie niet beschikken over de geschorste Kevin Strootman. Ook Arjen Robben behoort weer tot de groep. Hij ontbrak de laatste keren wegens blessures. PSV-doelman Jeroen Zoet maakt nog geen deel uit van de groep. Hij herstelt van een spierblessure en hoopt zaterdag in het uitduel met Vitesse weer te keepen.

Het uitduel tegen Luxemburg is de laatste wedstrijd van het jaar voor het Nederlands elftal. De kwalificatiereeks voor het WK van 2018 wordt in maart 2017 hervat. (ANP, NRC)