Bezuiniging

Twitter stopt videodienst Vine

Twitter schrapt wereldwijd 9 procent van de banen. Dat meldde het bedrijf donderdag tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Volgens het bedrijf werken er in totaal 3.860 mensen. De reorganisatie zou dus ten koste gaan van zo’n 342 banen. De reorganisatie vindt plaats bij de afdelingen marketing en sales en zal tussen de 10 en 20 miljoen dollar (9,2 en 18 miljoen euro) gaan kosten.

Later op de dag maakten Twitter en filmpjesdienst Vine samen bekend dat de stekker uit Vine wordt getrokken. Bij Vine, ook wel het ‘Instagram voor video’s’ genoemd, kunnen filmpjes van maximaal zes seconden worden geüpload en gedeeld. De site werd in 2013 door Twitter opgetuigd en is sindsdien door miljoenen mensen gebruikt. Gebruikers krijgen de komende maanden nog de kans om hun opgenomen ‘Vines’ te downloaden, voordat de site offline gaat.

Twitter heeft last van concurrentie van onder meer Facebook en Snapchat. Hoewel het aantal maandelijke gebruikers van Twitter nog steeds toeneemt, blijft dit achter in vergelijking met Facebook. Sinds eind 2014 kreeg Twitter er 15 miljoen maandelijkse gebruikers bij. Tijdens deze periode steeg het aantal maandelijkse gebruikers van Facebook met 319 miljoen. Het aantal dagelijkse Twittergebruikers steeg met 7 procent, in vergelijking met een jaar eerder.