Bekerhouder Feyenoord tegen ADO; Ajax gaat naar SC Cambuur

sc Heerenveen heeft zich donderdag als laatste club geplaatst voor de achtste finales van de KNVB-beker. De nummer drie van de eredivisie versloeg FC Eindhoven, nummer veertien van de eerste divisie, in het Jan Louwers Stadion met moeite: 2-1. Heerenveen ontsnapte in de tweede helft een paar keer aan de gelijkmaker.

De Deense middenvelder Younes Namli en de Iranese spits Reza Ghoochannejhad maakten de doelpunten voor Heerenveen. Jinty Caenepeel scoorde voor FC Eindhoven.

Met FC Eindhoven verdween de laatste Brabantse club uit het bekertoernooi. Eerder deze week werden PSV, vv UNA en RKC Waalwijk uitgeschakeld in de tweede ronde. Voor het eerst in honderd jaar zit geen enkele Brabantse club bij de laatste zestien in het bekertoernooi, zo meldde Omroep Brabant. In het seizoen 1916-1917 was het voor het laatst dat geen ploeg uit Noord-Brabant zich kwalificeerde voor de achtste finales.

Donderdagavond werd direct geloot voor de achtste finales. Heerenveen moet naar IJsselmeervogels. Feyenoord, dat het toernooi afgelopen seizoen won, speelt thuis tegen ADO Den Haag. Ajax speelt in Leeuwarden tegen SC Cambuur. FC Utrecht, de verliezend finalist van vorig seizoen, gaat op bezoek bij PEC Zwolle.

Met Heracles Almelo en Sparta Rotterdam staan nog twee eredivisieclubs tegenover elkaar. VVSB, dat vorig seizoen stuntte door de halve finales te halen, gaat naar FC Volendam. Jodan Boys moet op bezoek bij Vitesse en ASWH speelt in Alkmaar tegen AZ.