Twee arrestaties om dodelijke aanrijding Tilburg

De politie heeft de eigenaar van de auto aangehouden en ook zijn broer, die de wagen mogelijk bestuurde.

Archiefbeeld politie
Archiefbeeld politie Foto Marco de Swart/ ANP

De politie heeft twee mannen aangehouden vanwege een dodelijke aanrijding in Tilburg, donderdagavond. Twee voetgangers werden geschept door een auto. Een man van 62 en een vrouw van 59 overleden ter plaatse aan hun verwondingen. De bestuurder van de auto reed door. De politie heeft de eigenaar van die auto aangehouden, een man van twintig uit Tilburg. Hij zei dat hij de auto niet had bestuurd. Nadat de politie een oproep had gedaan dat de bestuurder zich zou melden, kwam de 23-jarige broer van de eigenaar naar het politiebureau en zei dat hij de wagen had bestuurd.

De politie ging gisteravond meteen op zoek naar de bestuurder van een “kleine donkere auto” met schade aan zowel de voorzijde als de achterzijde. Verder hoopt de politie nog dat een getuige zich meldt die na de aanrijding hardop het kenteken van de auto riep.

Twitter avatar Politie_Tilburg Politie Tilburg eo We zoeken de auto maar ook getuige die kenteken hardop riep kort na de aanrijding #bredaseweg. Bel 112 aub als u dat was.

Ooggetuigen hadden het kenteken gezien. De auto werd later op de avond leeg teruggevonden.

“Auto reed waarschijnlijk te hard”

De aanrijding vond plaats op de Bredaseweg, een vrij drukke weg in het centrum van Tilburg. Een man en een vrouw zijn midden op de weg geraakt, zo laat een woordvoerder van de politie weten. De twee slachtoffers, een vrouw van 59 en een man van 62 uit Rijen, werden aangereden toen ze bij een bushalte de Bredaseweg overstaken. Hulpdiensten konden niets meer voor ze doen.

“De man belandde na de aanrijding in de achterruit in een geparkeerde auto. Daar is hij door omstanders en de politie uit bevrijd. Hij is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. De vrouw kwam vijftig of zestig meter verder terecht. Zij is waarschijnlijk gelijk overleden aan haar verwondingen”.

Het is zeer waarschijnlijk dat de bestuurder “te hard reed”, zo laat de woordvoerder van de politie Tilburg desgevraagd weten. Het onderzoek naar de aanrijding is nog bezig.