Sociale media

Twitter schrapt 9 procent banen

Twitter schrapt wereldwijd 9 procent van de banen. Dat meldde het bedrijf donderdag tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Volgens het bedrijf werken er in totaal 3.860 mensen. De reorganisatie zou ten koste gaan van circa 342 banen. De reorganisatie zal plaatsvinden bij marketing en sales en zal tussen de 10 en 20 miljoen dollar (9,2 en 18 miljoen euro) gaan kosten. Het bedrijf hoopt efficiënter te kunnen werken. Later op de dag maakten Twitter en Vine samen bekend dat de stekker uit filmpjesdienst Vine wordt getrokken. Bij Vine, ook wel het ‘Instagram voor video’s’ genoemd, kunnen gebruikers filmpjes van maximaal zes seconden uploaden en delen. De site werd in 2013 door Twitter opgetuigd en is sindsdien door miljoenen mensen gebruikt. Het bedrijf heeft last van concurrentie van onder meer Facebook en Snapchat. (NRC)