Loting achtste finales: Feyenoord-ADO en Cambuur-Ajax

Op de laatste speeldag van de derde ronde won PEC Zwolle van VVV-Venlo (2-1) en sc Heerenveen van FC Eindhoven (1-2).

Archieffoto van PEC Zwolle-trainer Ron Jans.
Archieffoto van PEC Zwolle-trainer Ron Jans. Foto ANP

Titelverdediger Feyenoord speelt voor de derde keer op een rij een thuiswedstrijd. Na FC Oss en Excelsior ontvangt Feyenoord in de achtste finales van de KNVB-beker ADO Den Haag. Eerstedivisionist Cambuur Leeuwarden is gekoppeld aan Ajax.

Bij amateurclub Jodan Boys uit Gouda, die heel verrassend Go Ahead Eagles uitschakelde, werd met pizza’s uitgekeken naar de volgende tegenstander. Zij moeten naar Arnhem voor de uitwedstrijd tegen Vitesse.

Twitter avatar KNVB KNVB Gratis 🍕 en samen naar de loting kijken. @jodanboys #KNVBBeker https://t.co/7gUtlwffXv

De andere nog overgebleven amateurclubs treffen ook profclubs. IJsselmeervogels speelt thuis tegen Sc Heerenveen; VVSB moet aantreden tegen en bij Volendam; en ASWH speelt in Alkmaar tegen AZ.

Andere wedstrijden zijn: PEC Zwolle - FC Utrecht en Heracles Almelo - Sparta. De achtste finales van de beker zijn op 13, 14 en 15 december.

PEC Zwolle - VVV-Venlo: 2-1

PEC was ruim tachtig minuten de bovenliggende partij, hoewel het even duurde voordat het eerste doelpunt viel. Kingsley Ehizibue schoof de bal na een klein half uur in de verre hoek voorbij doelman Delano van Crooij van de Limburgse nummer drie van de eerste divisie. VVV was kort na rust wel heel even gevaarlijk, maar Joey Sleegers schoot op de paal.

Twitter avatar PECZwolle PEC Zwolle AFGELOPEN! PEC Zwolle gaat vanavond nog in de koker voor de volgende bekerloting. Het is VVV-Venlo met 2-1 de baas. #zwovvv #peczwolle

PEC kwam kort daarna op 2-0 via een bekeken schot van Youness Mokhtar. De formatie van trainer Ron Jans leek bij die stand onbezorgd de wedstrijd uit te spelen, maar VVV maakte er nog een spannende slotfase van. Sleegers rondde in de 83e minuut een combinatie fraai af met een lobje over de Zwolse doelman Mickey van der Hart. Het Venlose slotoffensief dat volgde, leverde geen gelijkmaker meer op.

Eindhoven - sc Heerenveen: 1-2

Als zestiende en laatste club heeft sc Heerenveen zich donderdag geplaatst voor de achtste finales van het toernooi om de KNVB-beker. De Friese ploeg versloeg FC Eindhoven in het Jan Louwers-stadion met moeite: 1-2.

Twitter avatar scHeerenveen sc Heerenveen Afgelopen! sc Heerenveen bekert door na een 2-1 zege bij FC Eindhoven. #einhee

De nummer drie van de eredivisie ontsnapte in de tweede helft een paar keer aan de gelijkmaker. Met FC Eindhoven, dat veertiende staat in de Jupiler League, verdween donderdag de laatste Brabantse club uit het bekertoernooi. Eerder deze week strandden PSV, vv UNA en RKC Waalwijk in de tweede ronde. Omroep Brabant dook de geschiedenisboeken in en zocht uit dat in het seizoen 1916-1917 voor het laatst geen ploeg uit Noord-Brabant bij de laatste zestien zat. (ANP)