Moordzaak Visser

Spaanse aanklager eist 34 jaar cel

Hoofdverdachte Juan Cuenca Lorente van de dubbele moord in 2013 op oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein is donderdag net als de Roemeense huurmoordenaar Valentín Ion, in het Spaanse Murcia door de jury schuldig bevonden. Tegen Cuenca en Ion is na de uitspraak van de jury een celstraf van 34 jaar geëist. De Roemeen Constantín Stan, tegen wie 5 maanden is geëist, werd niet schuldig verklaard aan moord, maar aan hulp bij het wegwerken van de lichamen. Hij komt nu vrij. De zaak kreeg al snel een verrassende wending toen hoofdverdachte Cuenca zijn aandeel in de moordpartij bekende. De voormalig technisch directeur van volleybalclub CAV Murcia gaf toe dat een financieel geschil ten grondslag aan de dood van Visser en Severein lag. (NRC)

Moordzaak pagina 24