Migratie

Zeker negentig migranten bij Libië verdronken

Voor de kust van Libië zijn zeker 90 migranten verdronken. Dat meldde een woordvoerder van de Libische marine donderdag volgens persbureau Reuters. De kustwacht heeft tot dusver 29 drenkelingen kunnen redden. Woensdag werden tientallen migranten vermist, nadat een plastic boot met aan boord 126 migranten beschadigd raakte en zonk. De boot vertrok woensdagochtend vanuit de Libische kustplaats Tajoura en was al zo’n 42 kilometer van de Libische kust verwijderd. Op de boot zaten voornamelijk uit Afrika afkomstige migranten die op weg waren naar Europa. In totaal kwamen dit jaar naar schatting 3.800 migranten om bij hun poging via de Middellandse Zee Europa te bereiken. Volgens VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR verdronken er in 2016 nu al evenveel migranten als in heel 2015. (NRC)