Formule 1

Max Verstappen is klaar met de uitleg van zijn uitspraken over de boordradio

Formule 1-coureur Max Verstappen van Red Bull wil stoppen met praten over de boordradio, nadat hij tijdens de grand prix van de Verenigde Staten in Austin, afgelopen weekeinde, opnieuw in opspraak is gekomen. De 19-jarige coureur die bekend staat om zijn no-nonsense houding en zijn inhaalmanoeuvres, gaf zijn renstal te kennen dat hij niet meedeed om als vierde te eindigen toen hem werd gevraagd om op zijn banden te letten. Daarmee lokte hij kritiek uit van Helmut Marko van Red Bull, die zei dat Verstappen een balans moet zien te vinden tussen agressie en geduld. „Ik denk dat ik mijn radio ga uitzetten”, zei Verstappen donderdag tegen verslaggevers op het circuit Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad, waar komend weekeinde de grand prix van Mexico wordt verreden. „Als coureur wil je altijd vooruit, ik wil echt altijd winnen. Ik wilde alleen inhalen”, zei Verstappen. De Nederlander beklaagde zich erover dat zijn woorden, elke keer als hij tijdens de races live over de boordradio te horen is, worden omschreven als arrogant. (Reuters)