Recensie

Recensie Boeken

CPNB

Nominaties NS Publieksprijs

Zes Nederlandstalige boeken zijn genomineerd voor de NS Publieksprijs: As in tas van Jelle Brandt Corstius, De Amerikaanse prinses van Annejet van der Zijl, De verwarde cavia van Paulien Cornelisse, Gij nu van Griet Op de Beeck, Neem een geit van Claudia de Breij en Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen.

Op deze (of andere) boeken kan tot en met 23 november gestemd worden op nspublieksprijs.nl of in de boekhandel of bibliotheek. Die stemmen bepalen samen met het oordeel van de woensdagavond op station Amsterdam CS geïnstalleerde lezersjury, wie de prijs (7500 euro en een treinabonnement eerste klas) krijgt.

Geen van de genomineerden won de NS Publieksprijs ooit. Op de Beeck, Cornelissen en Van der Zijl werden in het verleden wel genomineerd. Opmerkelijk van de door de CPNB gemaakte voorselectie is dat literaire thrillers en sportboeken ontbreken.