Arcadis-topman vertrekt wegens slechte resultaten

Neil McArthur vertrekt na vier jaar. Hij krijgt ruim 6 ton mee.

Arcadis-topman Neil McArthur vertrekt
Arcadis-topman Neil McArthur vertrekt ANP/Koen van Weel

Arcadis-topman Neil McArthur verlaat het bedrijf per direct wegens opnieuw tegenvallende kwartaalcijfers. Financieel directeur Renier Vree zal tijdelijk zijn rol overnemen, totdat het bedrijf een passende vervanger heeft gevonden. Dat maakte het bedrijf op donderdag bekend. McArthur vertrekt na vier jaar vanwege een ‘verschil van mening’ over de richting die het bedrijf op moet.

De Schotse topman McArthur werkte sinds 2012 voor Arcadis. Onder zijn leiding zette het bedrijf een agressieve overnamestrategie in. Hij krijgt bij vertrek een basisjaarsalaris van 630.000 euro mee.

Slecht derde kwartaal

Het van oorsprong Nederlandse ingenieursbedrijf zag de winsten het afgelopen jaar flink dalen. Ook in het derde kwartaal bleken de resultaten teleurstellend: het bedrijfsresultaat daalde met een derde tot 38,6 miljoen euro. Grote kopzorgen van het bedrijf zijn de resultaten in Noord-Amerika en Brazilië, die tegen blijven vallen. Verder had de impact van de Brexit op de Britse pond een negatieve invloed op de omzet.

Lees ook dit interview met McArthur uit 2014: We komen uit bed om de beste te zijn

Interim-topman Renier Vree spreekt van een moeilijk derde kwartaal. Hij zegt dat het bedrijf zich zal blijven toeleggen op het versimpelen van de bedrijfsstructuur. Arcadis verwacht dat de slechte omstandigheden in opkomende markten nog tot midden 2017 zullen doorlopen.