Angst voor nieuwe ontslagen

Protest redactie Telegraaf tegen bezuinigingen

. De redactie van De Telegraaf richt zich tegen mogelijke nieuwe ontslagen en stelt dat de uitgeverij, Telegraaf Media Groep (TMG), te weinig investeert in de krant en de site. Zo meldt Villamedia op basis van twee moties van de redactieraad. Dick Springer, voorzitter van de redactieraad, bevestigt dat er dinsdag een redactievergadering was en dat deze gestemd heeft over twee moties. Over de inhoud wil hij niets zeggen. Vorig jaar schrapte De Telegraaf al 36 van de 255 banen op de redactie. In juli maakte TMG bekend tot 2019 90 miljoen te gaan bezuinigen, door vastgoed te verkopen en 75 banen op de verkoopafdeling te schrappen. Ook moet het hoofdkantoor van dochterbedrijf Holland Media Combinatie (HMC) in Alkmaar sluiten. De redacties van de regionale zusterkranten moeten naar Amsterdam verhuizen. (NRC)