amusement

De pennen zijn geslepen NPO 2, 20.25-21.15u.

Start van de eerste literaire competitie op tv. Zeven BN’ers met schrijversambitie krijgen in De pennen zijn geslepen de opdracht om een thriller te schrijven. Monic Hendrickx (actrice), Gerda Havertong (theatermaakster), Arnold Karskens (oorlogsjournalist), Hans Ubbink (modeontwerper), Steven Pont (ontwikkelingspsycholoog), Tinkebell (kunstenares) en Kees Moeliker (directeur Natuurhistorisch Museum) betrekken een villa en gaan aan de slag met hun eerste opdracht: schrijf een geloofwaardige moord in 750 woorden. Met alleen een goede pen ben je er nog niet, research is ook belangrijk. Zo bezoeken ze een plaats delict en spreken ze een vrouw die ooit iemand m om het leven heef t gebracht. De deelnemers krijgen in de serie begeleiding van literair agenten Paul Sebes en Willem Bisseling en thrillerauteur Saskia Noort (aantal verkochte boeken: meer dan 2,7 miljoen). Sebes onlangs in NRC: „Het complete team van Wie is de Mol? is erbij betrokken.” Bisseling: „Het heeft ook iets weg van Heel Holland Bakt.” Sebes: „En het is een beetje Big Brother.” De beste schrijver van het programma krijgt de kans om daadwerkelijk een boek uit te brengen.