Vindicat

Slachtoffer ontgroening doet aangifte

De jongen die hersenletsel opliep tijdens de introductieperiode van de Groningse studentenvereniging Vindicat heeft alsnog aangifte gedaan. Dat meldt het Openbaar Ministerie. In eerste instantie zag het slachtoffer daarvan af, maar het OM was desondanks een onderzoek gestart vanwege de „ernst en impact” van het incident. Het bestuur van de Groningse studentenvereniging deed al eerder aangifte. De jongen had als aspirant-lid een zwijgcontract getekend waarin stond dat onthullingen over de ontgroening bestraft zouden worden met een boete van 25.000 euro. Het Groningse studentencorps kwam in korte tijd twee keer in opspraak. Naast het incident met de ontgroening lekte een lijst uit met foto’s en mobiele nummers van vrouwelijke eerstejaars leden. Daarop werden dertien mannelijke leden geschorst. (NRC)

    • Liza van Lonkhuyzen