Recensie

Recensie Muziek

Traumahelikopter is informeel en ijzersterk

Rockgroep traumahelikopter uit Groningen voegt zich na DeWolff, Jacco Gardner en Eerie Wanda in het eervolle rijtje van Nederlandse indiebands die hun album parallel uitgebracht zien op een Amerikaans label. Het Californische Burger Records bracht ook hun vorige album uit en met de derde Competition Stripe moet het echt gaan gebeuren, nu het trio de gouden combinatie heeft aangeboord van ruige, melodieuze en toch uitdagende rock. Of ze nu opgewonden rammelrock spelen in ‘Nothing There’ of de gitaren op Jesus and Mary Chain-achtige manier laten scheuren in ‘Negative Feelings’, traumahelikopter bewaart het evenwicht tussen sterke liedjes en de rauwe rafels van waarachtige indierock. Zanger/gitarist Mark Lada heeft de nonchalante uitstraling van een authentieke slacker die het allemaal vanzelf komt aanwaaien. Informeel en toch ijzersterk; een winnende combinatie.