De Thuiskok: Dorade Ibiza Style

Sergio Herman heeft een voorliefde voor het Spaanse eiland Ibiza. Dat komt ook naar voren in zijn boek Simple Food. Zo staat er een recept voor tajine met kip in van het eiland, maakt Herman een door Ibiza geïnspireerde Punch Bowl en komt ook dit visgerecht er vandaan. Een gerecht voor het ultieme vakantiegevoel, aldus de sterrenchef.

Meng voor de vinaigrette alles lekker samen en breng op smaak met peper en fleur de sel.

Kruid de dorades langs beide kanten met zwarte peper van de molen en fleur de sel.

Steek de tijm en rozemarijn in de dorade. Leg de vis in een mooie ovenschaal.

Snij de groenten in grove stukken en verdeel ze over de vis. Voeg de knoflook toe. Besprenkel met witte wijn en olijfolie. Kruid met zwarte peper van de molen, fleur de sel en paprikapoeder.

Plaats de ovenschaal 12 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden.

Zet na 6 minuten de grillstand aan en arroseer om de 4 minuten.

Haal de vis uit de oven en besprenkel met olijfolie.

Werk af met bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, zwarte peper van de molen, fleur de sel, venkeltopjes en bieslook. Serveer met de lekkere vinaigrette.