Recensie

Recensie Media

the King

Leonardo DiCaprio speelt producer van Elvis Presley

Het productiebedrijf van filmster Leonardo DiCaprio en producent Jennifer Davisson zal het boek Sam Phillips: The Man Who Invented Rock ‘N’ Roll van Peter Guralnick verfilmen. Dat meldt website Deadline. DiCaprio zal zelf zakenman en muziekproducent Phillips (1923-2003) spelen. Phillips was een centrale figuur in de carrières van artiesten als Elvis Presley, Ike Turner, Jerry Lee Lewis en Johnny Cash en speelde een rol bij de opkomst van rock-’n-roll en rockabilly in de jaren vijftig.

Behalve DiCaprio zouden ook producers zoals Steve Bing, Guralnick en Mick Jagger meewerken aan de film. Jagger produceerde recentelijk tv-serie Vinyl over de muziekindustrie in de jaren zeventig, die werd na één seizoen al afgeblazen wegens tegenvallende kijkcijfers.