Hockey

Caldas en Annan blijven aan

Foto KOEN SUYK / ANP

De beide bondscoaches van de hockeybond, Max Caldas (mannen) en Alyson Annan (vrouwen), blijven in elk geval tot en met de WK’s van 2018 in hun functie. Dat heeft de KNHB dinsdag bekendgemaakt. De posities van beide bondscoaches werden geëvalueerd na de teleurstellende resultaten tijdens de Olympische Spelen in Rio. De mannen van Caldas werden vierde, Annan verloor met de vrouwen de finale van Groot-Brittannië. Toch wil de KNHB graag verder met beiden. De intentie is uitgesproken om samen te werken tot en met de Spelen van 2020 in Tokio. Caldas had overigens al een contract tot 2018. Maar de hockeybond houdt na elk wereldtoernooi een evaluatie. Caldas werd in 2015 in Londen Europees kampioen met de mannen. In Rio ging zijn ploeg in de halve finale onderuit tegen België. De vrouwen van Annan haalden met moeite de finale in Rio, maar verloren daarin na een gelijkspel (3-3) van Groot-Brittannië in de beslissende shootouts. (NRC)