Dichte mist dreigt voor problemen te zorgen

De weer- en verkeersdiensten waarschuwen dat het zicht vooral in het noorden erg slecht kan zijn.

Archiefbeeld.
Archiefbeeld. Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Weer- en verkeersdiensten waarschuwen woensdagochtend voor problemen op de weg door dichte mist. Vooral in het noorden van het land komen volgens het KNMI mistbanken voor, waardoor het zicht minder dan tweehonderd meter is.

Het KNMI heeft voor Groningen, Friesland en Drenthe tot 10.00 uur code geel afgegeven. Ook de ANWB en de VID waarschuwen dat de mist vanochtend gevaarlijk kan zijn. De ANWB baseert zich daarbij onder meer op meldingen van medewerkers van de Wegenwacht.

Rijkswaterstaat waarschuwde dinsdagavond eveneens voor een mistige nacht en ochtend, en raadt aan de snelheid aan te passen. Mistlicht voeren aan de achterkant is pas toegestaan als het zicht minder is dan vijftig meter.

    • Bastiaan Nagtegaal