Zeker 59 doden bij aanslag in Pakistan

Bij een aanval van islamitische zelfmoordterroristen op een politieschool bij de stad Quetta in het zuidwesten van Pakistan zijn zeker 59 doden gevallen. Meer dan honderd mensen raakten gewond.

Het is nog onduidelijk wie er achter de aanslag zitten. De lokale autoriteiten zeiden aanwijzingen te hebben dat de fundamentalistische groep Lashkar-e-Jangvi ervoor verantwoordelijk was maar ook Islamitische Staat eiste de aanslag later voor zich op.

Volgens de autoriteiten duurde de aanval zo’n vijf uur. Daarbij werd een deel van de 700 cadetten gegijzeld. „Gewapende strijders kwamen uit het niets onze barak binnenvallen” vertelde een ooggetuige. „Ze begonnen meteen te schieten.”

Quetta, hoofdstad van de al decennia roerige provincie Baluchistan, werd ook in augustus al opgeschrikt door een grote aanslag. Toen kwamen 70 mensen om bij een rouwplechtigheid bij een ziekenhuis. Ook toen stelden meerdere groepen van radicale moslims zich verantwoordelijk.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken van Baluchistan, Sarfaraz Bugti, vielen de terroristen het slaapvertrek van de politieschool binnen. „Twee terroristen bliezen zich op terwijl een derde werd doodgeschoten door beveiligingsmensen,” aldus de minister. Andere functionarissen spreken van vijf tot zes terroristen. (AFP, Reuters, AP)