In beeld

Vogue for Hillary: ‘Madam President’

Het blad Vogue heeft zich nu ook in de Amerikaanse verkiezingsstrijd gemengd. Hillary Clinton is de kandidaat van hun keuze. Voor het eerst in de geschiedenis van het blad steunt Vogue een Amerikaanse presidentskandidaat. Er is van alles op Hillary aan te merken, erkent Vogue, „maar twee woorden geven ons hoop: Madam President.” Het blad laat zijn uitverkiezing vergezeld gaan van een fotoreportage over de stijl van Hillary. We zien in vogelvlucht de astronautenbrillen, designerjurken, mantel- en broekpakken over een periode van 51 jaar.
De steunbetuiging van het internationaal vooraanstaande mode- en stylemagazine is de eerste die het blad ooit heeft uitgebracht. Hillary Rodham als scholier. Uit het jaarboek van 1965 van de Maine East High School, Park Ridge, Illnois.
Tim Boyle / Getty Images
1969: Hillary als student aan Wellesley College.
Lee Balterman / The LIFE Picture Collection / Getty Images
1992: Hillary als vrouw-van-Bill toen hij nog gouverneur van Arkansas was, en presidentskandidaat tijdens de verkiezingscampagne.
AFP / Timothy A. Clary
1992: Hillary viert met man Bill en dochter Chelsea op het podium van de Democratic National Convention de nominatie van Bill Clinton als presidentskandidaat..
Steve Liss / The LIFE Images Collection / Getty Images
1993: First Lady Hillary Clinton op het inaugurele bal van president Bill Clinton.
Robert Sherbow / The LIFE Images Collection / Getty Images
Napels, juli 1994: Hillary met Veronica Lario (midden), de vrouw van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi tijdens de G7-top.
Franco Origlia / Getty Images
1998: tijdens het Monica Lewinski-schandaal.
Getty Images
Daarna ging ze in 2001 haar eigen weg als senator, maar Vogue signaleert die ‘coming out’ niet als trendbreuk. Het blad blijft dicht bij wat ze droeg en haar outfits zijn de mijlpalen.
Jeff Christensen / Getty Images
2013. De jurken en rokken maken steeds vaker plaats voor het broekpak met kaftan dat we haar zo vaak zien dragen.
Theo Wargo / Getty Images
Als haar broekpak knalrood is, zoals in het eerste debat vorige maand met Trump, is dat wel weer verrassend en volgens sommige waarnemers een statement.
Andrew Harrer / Bloomberg via Getty Images