Vogue for Hillary

‘madam president’

Het blad Vogue heeft zich nu ook in de Amerikaanse verkiezingsstrijd gemengd. Hillary Clinton is de kandidaat van hun keuze. De steunbetuiging van het internationaal vooraanstaande mode- en stylemagazine is de eerste die het blad ooit heeft uitgebracht.

Er is van alles op Hillary aan te merken, erkent Vogue, „maar twee woorden geven ons hoop: Madam President.”

Het blad laat zijn uitverkiezing vergezeld gaan van een fotoreportage over de stijl van Hillary.

We zien in vogelvlucht de astronautenbrillen, designerjurken, mantel- en broekpakken over een periode van 51 jaar. Hillary als scholier en student, advocaat, als vrouw-van-Bill toen hij nog gouverneur was, presidentskandidaat werd en vervolgens als First Lady.

Daarna ging ze in 2001 haar eigen weg als senator, maar Vogue signaleert die ‘coming out’ niet als trendbreuk. Het blad blijft dicht bij wat ze droeg en haar outfits zijn de mijlpalen. De jurken en rokken maken steeds vaker plaats voor het broekpak met kaftan dat we haar zo vaak zien dragen.

Als haar broekpak knalrood is, zoals in het eerste debat vorige maand met Trump, is dat wel weer verrassend en volgens sommige waarnemers een statement.

Zie de fotoreeks via nrch.nl/5dt3