Vader bouwt tekeningen van zoontje om tot échte wezens

Het resultaat is een behoorlijk angstaanjagend konijn met een zachte vacht, maar ook een compleet scheve glimlach en een vervormde kop.

Een leeuw met scheve ogen, een kat met hele dunne pootjes en een schaap zonder hoofd. De tekeningen van de zesjarige Dom zijn vooral aandoenlijk, niet zozeer heel waarheidsgetrouw op papier gezet. Totdat zijn vader de tekeningen met fotobewerkingsprogramma’s onder handen neemt. Dan lijken de creaties van Dom opeens levensecht.

De tekeningen van Dom zijn te zien op het Instagram-profiel Things I have drawn. Kort nadat de wonderlijke schepping van zijn zoon online staat, komt vader met een heel realistische bewerking. Een konijn heeft dan een zachte vacht en gedetailleerde oortjes, maar ook een compleet scheve glimlach en een vervormde kop.

Van tekening tot knuffel

Het vaakst tekent Dom dieren, maar soms ook auto’s, tennissers of zijn vader zelf. Het resultaat is een Instagram-profiel vol geestige bewerkingen. Helemaal origineel is het idee van Dom’s vader overigens niet. Twee jaar geleden werkte de Nederlandse kunstenaar Telmo Pieper zijn kindertekeningen al uit tot realistische foto’s en de Canadese Wendy Tsao bouwt ze zelfs om tot knuffeldiertjes.