The New York Times drukt lijst af met alle beledigingen van Trump

The New York Times heeft maandag twee pagina’s gevuld met „alle mensen, plaatsen en dingen” die Donald Trump tijdens zijn campagne heeft beledigd. De „persoonlijke beledigingen en aanvallen” staan erbij.

De Amerikaanse krant houdt de lijst bij sinds Trump zich in juni vorig jaar kandidaat stelde voor het presidentschap. De krant beperkt zich tot de beledigingen op Trumps Twitteraccount, met ruim 12,7 miljoen volgers.

De teller van mensen, plaatsen en dingen die een of meerdere verwensingen van Trump te verduren kregen staat op 281, blijkt uit dit overzicht. Daarvan ontving zijn Democratische tegenstander Hillary Clinton verreweg de meeste beledigingen, zoals de bijnaam ‘Crooked Hillary’ (Scheve Hillary, Hillaty de Boef). Ook vele andere politici kregen ervan langs. Zoals president Obama, die hij ‘gek’ en ‘verschrikkelijk’ noemde. Verder kraakt hij landen af: de VS, China, Duitsland, Mexico, etcetera.

Ook The New York Times zelf staat in de lijst, net als vele andere nieuwsorganisaties.

Opvallend is het afkraken van het podium in de Oval Office, honkbal, de Superbowl, warenhuis Macy’s en een lied van Neil Young: „Rockin’ In The Free World was just one of 10 songs used as background music. Didn’t love it anyway.”