Randstad ziet omzetgroei in derde kwartaal toenemen

De winst van het bedrijf werd, hoewel met een kleinere groei dan in Q2, verder opgevoerd.

Hoofdkantoor van uitzendbureau Randstad Nederland.
Hoofdkantoor van uitzendbureau Randstad Nederland. Foto: Koen van Weel / ANP

Uitzendorganisatie Randstad heeft het afgelopen kwartaal de omzetgroei ten opzichte van de voorgaande maanden zien toenemen, terwijl ook winst werd opgevoerd. Dat blijkt uit de dinsdag gepresenteerde kwartaalcijfers van het bedrijf.

Omgerekend naar de omzet per dag groeide Randstad met 4,2 procent naar ruim 5,3 miljard euro, tegen 3,1 procent groei in het voorgaande kwartaal. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar steeg de omzet in het derde kwartaal zelfs met 7,5 procent.

Ook de winst van het bedrijf werd verder opgevoerd. Hoewel de winsttoename kleiner was dan de 20 procent in het tweede kwartaal, steeg de winst ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 16 procent tot 176,8 miljoen euro. Omgerekend per aandeel komt dat neer op 0,82 euro tot 0,95 euro. Het bedrijfsresultaat, zonder eenmalige posten, liep met 9 procent op tot 271 miljoen euro.

Overnames

Randstad profiteerde onder meer van overnames in Italië (Obiettivo Lavoro) en Japan (Careo Groep). In Nederland bleef de 2 procent omzetstijging iets achter vergeleken met het vorige kwartaal, terwijl in Frankrijk (4 procent) en Duitsland (5 procent) wél sprake was van een stijging van de omzetgroei.

De grootste markt, de Verenigde Staten, steeg qua omzet met 1 procent. Dat is een beter resultaat dan het tweede kwartaal, toen geen enkele groei werd gerealiseerd.