Ongeluk in Australisch pretpark eist vier levens

Volgens de politie waren de slachtoffers twee mannen en twee vrouwen.

Hulpdiensten komen aan bij het pretpark Dreamworld.
Hulpdiensten komen aan bij het pretpark Dreamworld. Foto: Scott Bailey / Reuters

Bij een ongeluk in pretpark Dreamworld aan de Australische Gold Coast zijn dinsdag vier doden gevallen. De slachtoffers zijn twee mannen en twee vrouwen die allen ouder waren dan 32 jaar, meldt de politie volgens Australische media.

Het ging volgens de politie mis bij de waterattractie Thunder River Rapids Ride. Lokale media melden dat zes mensen onder een bootje terechtkwamen toen deze omsloeg. Er zou iets mis zijn geweest met de transportband. Volgens de politie vond het incident plaats rond 14.00 uur:

Dreamworld is het grootste attractiepark van Australië.

‘Eerder al serieus incident’

Volgens The Courier Mail zorgde eenzelfde type transportband als die bij de Thunder River Rapids Ride in april voor een bijna dodelijk ongeluk in het attractiepark. Toen verdronk een man bijna, nadat de transportband bij boomstamattractie Log Ride wegglipte en de man vast kwam te zitten.

Het pretpark Dreamworld ligt even ten zuiden van de stad Brisbane: