Inhaalactie studio Marvel

Brie Larson speelt superheldin Captain Marvel

Actrice Brie Larson (Room) krijgt in 2019 een film als Captain Marvel. Zij is niet de eerste superheldin met een eigen film: Cat Woman en Wonder Woman gingen haar voor. Maar die zijn van DC Comics; rivaal Marvel loopt op het punt van gender achter. Marvels superheldinnen Jessica Jones (Krysten Ritter) en Black Widow (Scarlett Johansson) zijn superhelden van ‘straatniveau’ die geen schijn van kans hebben tegen ‘kosmische helden’ als Thor, Iron Man of de Hulk. Dat verandert met Brie Larson als Captain Marvel, ofwel piloot Carol Danvers: een energiegolven rondstrooide heldin die volgens Marvels CEO Kevin Feige de hele top van zijn pantheon aankan. Captain Marvel, toen nog een mannelijke kopie van Superman, was in 1941 de eerste superheld met een filmserie.