Recensie

Recensie

In de spiegel ziet een monster er heel anders uit

Nieuwe games

Last van een slecht humeur? Kruip in de huid van een maffiabaas of een gespierde barbaar en sla je frustraties van je af. Al is het misschien ook wel goed om aan wat introspectie te doen, met het meesterlijke Retsnom.

Ben je tevreden met wat je ziet als je in de spiegel kijkt? Met wie je bent en wat je met je leven gedaan hebt? Retsnom laat je hierover nadenken. Het spel draait om reflectie. Letterlijk. Je speelt een wetenschapper met een wanhopige missie. De wereld is ten onder gegaan aan een virus dat mensen verandert in zombies. Ook jouw dochter is besmet geraakt. Om haar te redden reis je met een tijdmachine naar de toekomst. Daar zullen ze toch wel een vaccin ontwikkeld hebben? In 61 levels puzzel je jezelf een weg naar het wondermiddel. De platform-formule Retsnom doet sterk denken aan klassiekers als Flashback en Prince of Persia. Met behulp van een spiegelfunctie – als je kunt tijdreizen is het breken van natuurwetten kinderspel – zorg je ervoor dat je onbegaanbare blokkades fysiek kunt omdraaien zodat je aan de andere kant komt te staan. Of plak je gevaarlijke zombies letterlijk achter het behang. De retrographics, de spookachtige soundtrack en de innovatieve besturing maken Retsnom (‘monster’ in spiegelbeeld) niet alleen een van de knallers van deze Halloween, maar ook van het jaar.