Hockeybond gaat verder met bondcoaches Caldas en Annan

Bjorn Kellerman (L) in gesprek met coach Max Caldas. Foto ANP / Koen Suyk

De bondscoaches van de hockeybond Max Caldas (mannen) en Alyson Annan (vrouwen) blijven in elk geval tot en met de WK’s van 2018 in hun functie. Dat heeft de KNHB dinsdag bekend gemaakt.

De posities van beide bondscoaches werd uitvoerig geëvalueerd na de teleurstellende resultaten tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, ruim twee maanden geleden. De mannenploeg van Caldas eindigde daar als vierde, Annan verloor met de vrouwenploeg verrassend en onnodig de finale van Groot-Brittannië.

Lees ook: De hockeyers waren niet goed genoeg, ook niet voor brons

Toch wil de KNHB graag verder met beide bondscoaches. Sterker, met beiden is de intentie uitgesproken om samen te werken tot en met de Olympische Spelen van 2020, in Tokio.

Caldas had overigens al een contract tot 2018. Maar bij de hockeybond wordt na elk wereldtoernooi een evaluatie gehouden over de geleverde prestaties.

Die evaluatie van Rio viel dus in beide gevallen goed uit. Arno den Hartog, technisch directeur van de KNHB.

„We hebben de tijd genomen goed met elkaar te evalueren en zijn verheugd dat we er met Alyson en Max uitgekomen zijn. We kijken uit naar de toekomst.”

Caldas begon na het WK van 2014 in Den Haag voortvarend aan zijn klus. Hij werd in 2015 in Londen Europees kampioen met de Nederlandse mannen. In Rio ging het echter mis. Nederland rekende spectaculair af met Australië (4-0) in de kwartfinale, maar verloor vervolgens in de halve finale van België (3-1). In de strijd om het brons verloor Nederland na shootouts van Duitsland.

De vrouwen haalden met enige moeite de finale in Rio, maar verloren daarin na een onnodig gelijkspel (3-3) van Groot-Brittannië na shootouts.