Haïti

VN vragen 184 miljoen voor slachtoffers cholera-uitbraak

De Verenigde Naties vragen aan de internationale gemeenschap 184 miljoen euro voor de slachtoffers van de cholera-uitbraak in Haïti in 2010. De helft gaat naar de slachtoffers en hun families. Volgens de Haïtiaanse regering hebben VN-militairen uit Nepal, toen ze te hulp schoten na de aardbeving in 2010, de ziekte naar Haïti gebracht. 50.000 mensen werden ziek, en meer dan 9.300 mensen kwamen om het leven. De plannen voor de miljoenenhulp zijn geen schuldbekentenis, zei David Nabarro, de speciale gezant van secretaris-generaal Ban Ki-moon maandag in New York. De VN hebben nooit erkend juridisch verantwoordelijk te zijn voor de uitbraak. Haïti werd deze maand opgeschrikt door een orkaan die vele honderden levens eiste. (Reuters)