The Amsterdam Project

©

Beau van Erven Dorens volgt een jaar lang vijf daklozen in The Amsterdam Project. Gerrie, Lolle, Alan, Marco en Cheyenne proberen hun leven weer op de rails te krijgen en ontvangen professionele hulp, onder meer van Het Leger Des Heils. Ook krijgen ze een pinpas waarmee ze 10.000 euro kunnen opnemen. Daarmee kunnen ze schulden aflossen of een kamer huren. Van Erven Dorens kende deelnemer Gerrie vroeger als vrolijke medewerker van een garage. Hij raakte zijn baan, huis en partner kwijt en kwam op straat terecht. Zo sliep hij een tijdje in een fietsenstalling. Zijn verhaal lijkt in het programma de goede kant op te gaan, al blijf het een moeilijk proces. Het idee voor The Amsterdam Project is geïnspireerd op een project van de Londense hulporganisatie Broadway. Zij deden dertien daklozen een vergelijkbaar aanbod. Met goede resultaten: zeven van hen vonden binnen een jaar onderdak. Van Erven Dorens noemt het zelf het meest bijzondere wat hij tot nu toe voor televisie heeft gedaan. „Ik kwam soms met tranen in mijn ogen thuis na een draaidag en was constant bezorgd. Ik kon er vaak niet van slapen. Ik was bang dat hen ’s avonds iets overkwam.”

RTL 4, 21.30-22.30u.