Celstraf geëist tegen voormalig medewerker Leger des Heils

Tegen de man werd twee jaar celstraf geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Hij zou 858.000 euro hebben verduisterd.

Het logo van het Leger des Heils.
Het logo van het Leger des Heils. Foto: Remko de Waal / ANP

Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, geëist tegen een voormalig administratief medewerker van het Leger des Heils. Dat meldt het OM dinsdag. De man wordt verdacht van het verduisteren van ruim 858.000 euro en van valsheid in geschrifte bij de aanvraag van twee persoonlijke kredieten in 2014.

De 37-jarige man uit Ede bekende eerder als medewerker van het Leger des Heils tussen 2008 en 2014 handtekeningen en honderden facturen van zorgaanbieders te hebben vervalst. Hij vermeldde zijn eigen rekeningnummer op documenten en liet bedragen zo naar zijn eigen rekening overmaken. De fraude kwam eind 2014 aan het licht, toen de man met ziekteverlof thuis zat en zijn werk door iemand anders werd overgenomen.

Het OM wil, naast een celstraf, ook dat de man de ruim 858.000 euro terugbetaalt. Ook eist het OM dat de man onder toezicht van de reclassering wordt gesteld en dat hij geen financiële beroepen meer uit mag oefenen. De man werd vorig jaar al door het Leger des Heils ontslagen.

Over twee weken volgt de uitspraak van de rechter.