Recensie

Recensie

Bouw een boevenimperium op in de broeierige moerassen

In Mafia III: Rivals kun je de Tony Soprano die diep van binnen in je schuilt eindelijk los laten op de wereld. Niet in het treurige New Jersey, maar in de criminele stad New Bordeaux, verstopt tussen de broeierige moerassen van Louisiana.

De game is een afgeleide van het in oktober voor de PlayStation verschenen deel in de beruchte franchise. De consolegame werd niet zo goed ontvangen als de voorgangers. Datzelfde lot is Mafia III: Rivals voor iOS en Android beschoren. Het is een vrij standaard en weinig verrassende turn- based roleplaying game. Je verzamelt bendeleden, past hun vaardigheden en arsenaal aan met behulp van ervaringspunten en geroofde buit en bouwt een boevenimperium op.

De prachtige graphics kunnen niet verbloemen dat je als speler eigenlijk weinig te doen, zelfs tijdens de gevechten is een tikje op het scherm het enige wat je doet.

Voor echte fans biedt Mafia III: Rivals misschien voldoening, maar dit derivaat van de franchise biedt toch weinig vernieuwends voor de doorsnee speler.