Recensie

Recensie Media

Bang voor verrassingsvisite? Neem een slimme bel

We kunnen net doen alsof we appjes niet hebben gelezen, we kunnen de telefoon niet opnemen... Maar als er iemand voor je deur staat en aanbelt kun je ze lastig last-minute negeren. Maar gelukkig: tech redt ons ook hier weer uit. Er komen steeds meer ‘slimme’ deurbellen op de markt: deurbellen die met wifi zijn verbonden. Ook Ding is zo’n soort deurbel, en nu geliefd op Kickstarter. Lijkt sprekend op concurrent Ring trouwens, want allebei verbinden ze de deurbel met je telefoon. Belt er iemand aan, dan gaat je telefoon af en kun je met ze bellen. Met Ring kun je zelfs videobellen, Ding doet alleen aan audio. Zo kun je dus even screenen of je zin hebt om open te doen, of besluiten dat je niet thuis bent. Of, als je écht niet thuis bent,kun je de bezorger of AirBnB-gast vertellen waar de sleutel ligt, zodat ze zichzelf binnenlaten. Ding werkt via wifi: de bel is verbonden met internet, en stuurt zo een signaal naar je mobiel. Dus zorg er wel voor dat je wifi tot aan de voordeur reikt, anders heb je er niks aan.