Amateurs Jodan Boys verslaan GAE, Sparta wint van PSV

De hoofdklasser uit Gouda wist uit in Deventer met 2-1 te winnen. Sparta schakelde thuis PSV uit.

Sparta juicht na het openingsdoelpunt van Bart Vriends tegen PSV.
Sparta juicht na het openingsdoelpunt van Bart Vriends tegen PSV. Foto Erwin Spek/ANP

De amateurvoetballers van hoofdklasser Jodan Boys uit Gouda heeft voor een stunt gezorgd door uit bij Eredivisieclub Go Ahead Eagles met 2-1 te winnen. Daarmee plaatste Jodan Boys zich voor de achtste finales van de KNVB Beker. De andere verrassing kwam uit de wedstrijd Sparta-PSV, waarin de Rotterdammers met 3-1 wisten te winnen.

De overwinning van Jodan Boys was extra mooi omdat de amateurs terugkwamen van een achterstand. Go Ahead maakte in de eerste helft de 1-0 via Sam Hendriks, maar dankzij goals van Levi Marengo en Roald Heerkens kon Jodan Boys, dat uitkomt in de Hoofdklasse zaterdag, de wedstrijd in de tweede helft nog omdraaien.

Sparta kwam in het eigen stadion Het Kasteel al snel op voorsprong dankzij een doelpunt van Bart Vriends. PSV maakte nog wel gelijk via Bart Ramselaar, maar dankzij doelpunten van Zakaria El Azzouzi en Loris Brogno bekert Sparta verder.

Drie amateurploegen in achtste finales

In ieder geval drie amateurploegen zijn verzekerd van een plek in de achtste finales. Ook VVSB uit Noordwijkerhout, de stuntploeg die vorig jaar de halve finale van de beker haalde, plaatste zich voor de volgende ronde dankzij een overwinning op Katwijk. En ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht wist, nadat het in blessuretijd een voorsprong uit handen gaf, in de verlenging alsnog Spakenburg te verslaan.

Eredivisionist ADO wist zich, net als Cambuur en FC Volendam die uitkomen in de Eerste Divisie, wel te plaatsen dankzij overwinningen op respectievelijk Telstar, TEC en Almere City FC.

Alle uitslagen:
Go Ahead Eagles - Jodan Boys 1-2
Sparta Rotterdam- PSV 3-1
TEC - SC Cambuur 0-4
ADO Den Haag - Telstat 2-1
VVSB - Katwijk 3-0
FC Volendam - Almere City FC 2-1
Spakenburg - ASWH 2-3

Morgen komen de andere zestien clubs in actie. Dan speelt onder andere Ajax uit tegen Kozakken Boys en komt Feyenoord thuis in actie tegen Excelsior.